Beestenboel - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu Beestenboel - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu

Beestenboel

Door: RM

Blijf op de hoogte en volg Robbert

01 November 2008 | Australië, Port Douglas

Gisteren hebben we door Port Douglas gelopen, erg mooi plaatsje. Er is een lange "high street" en daar gebeurt eigenlijk alles. Verder is het omringd door de zee.

Port Douglas heeft een leuke haven, van waaruit je allerlei excursies kunt nemen naar The Great Barrier Reef. In de haven hebben we gisteren Fish & Chips gegeten, erg lekker hier, wel wat anders dan in Londen!

Vandaag hebben we eerst (alweer) lekker uitgeslapen, daarna zijn we met de auto naar de Rainforest Habitat gereden, dat is hier vlakbij. Het is een soort dierentuin, maar dan erg bijzonder en de dieren leven meer in hun natuurlijke omgeving. Ook zijn de dieren hier voor ons erg bijzonder. Wat bij ons mussen zijn, zijn hier papegaaien. Ook op straat vliegen ze gewoon langs je heen. Ook hebben we voor het eerst kennisgemaakt met de kangoeroes! Echt leuke beesten, maar we zijn er achter gekomen dat de Koala nog leuker is! Ook die hebben we namelijk gezien en we zijn er ook mee op de foto geweest, Myrna heeft hem mogen vasthouden! Als je weet dat een Koala 20 uur per dag slaapt en alleen in Australie voorkomt is dat wel bijzonder...

Ook hebben we krokodillen van heel dichtbij gezien, gelukkig wel vanaf een bruggetje met een (klein) hek. In het park zelf hebben we geluncht, "a lunch with the birds"...dat hebben we geweten. Die vogels (ca. 1m groot) komen doodleuk bij je op tafel zitten en proberen alles van je bord je pikken! Wel weer een leuke ervaring.

Zonet hebben we bij het appartement aan het zwembad gebbq'd. Erg lekker. Zometeen nemen we als toetje wat fruit op ons balkon. Misschien morgen even naar het strand. Over 2 nachtjes gaan we verder met de camper richting Brisbane...spannend!

Al met al was het een beestenboel en vermaken we ons nog steeds prima!

Liefs,

Robbert en Myrna

• 01 November 2008 - 11:50

Peter:

hoi myrna en robbert. we hebben elkaar net gesproken en gezien via skype. de techniek staat voor niets. leuk om te zien dat jullie het geweldig naar jullie zin hebben. kus papa

• 01 November 2008 - 12:01

Désirée:

zo te zien, hebben jullie het erg leuk daar! Enorm mooi die natuur zeg. ik hoop snel contact te hebben. veel plezier. x

• 01 November 2008 - 12:34

Ter, Es, Pap En Mam:

Hoi vakantiegangers!
    Leuk berichtje weer en erg mooie foto's ook. Wat lief die koala beertjes! Geef ze maar een knuffel van ons. Relax-se nog even daar en dan weer op naar de volgende bestemming.
    Love you! Dikke kus van de hele familie.

• 02 November 2008 - 09:44

Willy:

Hey globetrotters!
    Wat heerlijk dat jullie het zo naar jullie zin hebben daar down under.Wat geweldig om zo op de hoogte te blijven van jullie reis en gelijk mee te kunnen kijken met de mooie foto's. Geniet lekker en we blijven jullie volgen.
    liefs uit B'dorp! Hans, Simone, Ricardo en Willy.

• 02 November 2008 - 10:12

Esther:

Hoi hoi, ik hoor net je voicemail bericht. Erg jammer, mijn mobiel stond nog uit. Anders moet je gewoon naar ons huisnummer bellen... Wel leuk om even je stem te horen!!! Dus bel vooral nog een keer, haha. Dikke kus, dikkie dik.

• 02 November 2008 - 11:54

Terence En Esther:

Hoi hoi, zijn wij weer even. Onze skypenaam is terenesblom
    Wij hebben jullie toegevoegd. Jullie slapen nu misschien al, morgen weer vroeg op naar de volgende bestemming! Kus

• 02 November 2008 - 17:46

Simone:

Hoi Myrna en Robbert,
    aan de foto's te zien is het daar heel leuk!! En al die mooie dieren en die mooie natuur!!
    Nog heel veel plezier daar, heel veel -xxx-jes Simone

• 02 November 2008 - 21:10

Romy:

lieverds heb jullie foto's net bekeken van jullie verblijf in Port Douglas! Het is daar echt prachtig. Het is nu 10 uur 's avonds, ik ga zo naar bed. Weer een vermoeiend weekend gehad. Peter heeft vandaag de boot overgevaren. Het was prachtig herfstweer. Jullie staan zo direct op en beginnen aan jullie campertocht naar Brisbane. Goede reis en take care. Nog 65 nachtjes. Dikke kus en geniet van dit mooie avontuur. A big hug. Mama

• 04 November 2008 - 11:00

Romy, Aan Familie:

Vanochtend om 11.00 Myrna aan telefoon gehad.
    ze kunnen niet via weblog schrijven, dus ik breng jullie ff op de hoogte. Ze zijn nu 2 dagen onderweg met camper van bijna 7 meter lang. En staan nu op een camping in de buurt van Townsville. Eigenaar van de camping is een hippie van 80+. er lopen wilde kangoeroes om hun heen. Maar er zijn helaas ook krokodillen. Dat is minder. Gisterenavond hebben ze geslapen aan een prachtig bounty strand en van het geluid van de golven werden ze de volgende morgen wakker. Ze hebben al meer dan 600 km gereden.
    Morgen willen ze naar een camping gaan waar ze een dag of 3, 4 zullen blijven. Ze hebben het reuze naar hun zin. Ze keken samen naar een prachtige sterrenhemel en ze zijn heel erg happy. Overmorgen willen ze via hun weblog weer iets laten horen als dat lukt. Allemaal de hartelijke groeten van Robbert en Myrna.

• 05 November 2008 - 14:09

Ton:

Ik heb vanmorgen Robbert aan de telefoon gehad. Ze staan nu op een hele mooie camping aan het strand in 'AIRLIE BEACH' het hart van het great barrièrerif, met alle moderne voorzieningen behalve internet. Ze zijn omringd door wilde kangaroos en papagaaien.
    Alles gaat goed, behalve zwemmen in zee. Er zijn giftige kwallen die daar van november tot mei zijn. Om de toeristen en plaatselijke bevolking toch een plaats te bieden om te kunnen zwemmen heeft de gemeente een kunstmatig meertje aangelegd aan de kust.
    Als ik het goed begrepen heb, maken ze morgen of overmorgen een boottrip met een zeilboot en een nachtje aan boord.
    Ze hebben het samen geweldig, heel gezellig en het leven is een groot feest. De Camper is het einde.
    Ze kijken even in een stadje of ze nieuwe foto's kunnen plaatsen.

• 05 November 2008 - 18:38

Lauren:

Hoi Myrna en Robbert.
    Wat een fantastische verhalen zeg en wat een mooie foto's! Leuk om te horen dat jullie het zo naar je zin hebben!
    Die chinezen zijn wel een beetje raar dat ze zovaak naar de wc gaan en dat ochtendritueel, haha. Maar ze vonden jullie dus wel leuk omdat Robbert zo groot is!:P
    Het lijkt me trouwens wel een beetje eng hoor van die grote vogels die bij je aan tafel komen zitten, haha, maar jullie zijn wel weer een ervaring rijker.
    Ik kijk weer uit naar jullie volgende berichtje!
    Enjoy and have fun!
    Liefs'xx

• 05 November 2008 - 21:01

Marijke:

Hoi Myrna en Robbert,

Eindelijk neem ik de tijd om naar jullie site te gaan. Ik moet me echt schamen!
    Heerlijk om te lezen dat het echt genieten is. Niet te geloven dat de afstand zo ver is als ik jullie daar zie op de foto's. Blijf jullie nu volgen hoor. "Take care and have fun" Veel liefs van je tante Marijke

• 06 November 2008 - 19:03

Sabine, Oma Anna :

Hoi Myrna en Robert,
    Vandaag hoorden wij pas van jullie site, zodoende kunnen wij nu pas jullie terug mailen.
    Zo te zien hebben jullie het daar wel naar jullie zin! Oma en ik hebben net jullie foto's bekeken. Wat is het daar ontzettend mooi. Oma vindt het heel leuk om jullie te zien op alle foto's. Volgende week als oma weer bij ons gaat eten gaan wij weer een berichtje sturen naar jullie. En dan hopen we dat we ook nog een leuk berichtje van jullie kunnen lezen. Geniet maar lekker, want dit maak je maar 1 keer mee in je leven.
    Dikke kus van oma Anna. En van ons allen maak er een mooie reis van!
    Groetjes Frank, Marjon, Stephanie en Sabine