Bijzonder Bondi Beach - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu Bijzonder Bondi Beach - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu

Bijzonder Bondi Beach

Door: RM

Blijf op de hoogte en volg Robbert

08 Januari 2009 | Australië, Sydney

We zijn net voor het laatst uit eten geweest in Australië. Het was een heerlijke maaltijd, afgesloten met een glaasje sambuca.

Ons voornemen (zie vorige verhaal) om de laatste avond in "the city" rustig aan te doen is niet helemaal gelukt. Samen met Frank & Wanda zijn we in een poolbar vlakbij ons hotel beland.
Echt een leuke tent, en na zeg 10 minuten vloeide het bier in de toepasselijke "Beer Garden" toch weer rijkelijk. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak krijg je nou de kans om met elkaar aan de andere kant van de wereld een biertje te drinken? Precies, we voelen ons dan ook niet schuldig. De volgende ochtend (bijna middag) hebben we samen heerlijk ontbeten en zijn we afgereisd naar onze laatste stop: Bondi Beach.

Bondi is een van de vele stranden van Sydney en slechts 20 minuutjes rijden van het centrum. We zijn er nu een paar dagen en het is, eerlijk waar, net Lloret del Mar. De dag met Frank & Wanda hebben we lekker op het strand gelegen (wel een beetje druk) en in de golven gespeeld. Later die middag hebben we hen uitgezwaaid en was het weer even wennen met z'n tweetjes, helemaal in Lloret...toch niet helemaal de uitrustplaats die we hadden verwacht. Door ons hoognodige middagdutje hebben we ons helaas verslapen voor een feest op het dak van ons hotel (jammer). Toen zijn we nog maar op zoek gegaan naar een restaurant. Tussen alle fastfood tenten vonden we toch een lekker restaurantje en na een snelle hap zijn we weer voldaan gaan slapen.

De volgende dag was Robbert zijn rug aardig verbrand, dus maar even voorzichtig met de zon. Na een lekker ontbijt een stukje gewandeld en (wandelen maakt hongerig) even geluncht bij het hotel (prima hotel trouwens). Daarna nog op het strand gelegen en weer in de golven gespeeld, echt fantastisch hier! Er wordt ook erg veel gesurfd. 's Avonds zijn we richting North Bondi gelopen over de boulevard naar een goede Italiaan. De boulevard lijkt op dit tijdstip wel een sportschool. Iedereen loopt hard (tussen de mensen i.p.v. op de paden, zodat ze goed gezien worden) en "fitnesst" op de speeltoestellen. De Italiaan had een wachttijd van 2 uur...jammer. Daarna bij goed uitziende tent gaan eten waar je voor $25 p.p. zoveel kon eten als je wilde. Na 1 ronde hadden we genoeg...niet echt een succes.
Daarna een heerlijk ijsje gehaald en lekker bij het strand gezeten. De volgende dag hadden we even genoeg van Lloret en zijn we met de taxi naar het naastgelegen Coogee (spreek uit: Gucci) Beach gegaan. Ook hier erg druk, maar wel een stuk gezelliger! Lekker in het park aan het strand gelegen en geluncht. Jammer genoeg stikte het in de zee van de kwallen en durfden we niet te zwemmen.
Terug in Lloret op zoek gegaan naar een restaurant. Met moeite (alles zat vol) een tentje gevonden, maar nadat we een kwartier aan een tafeltje zaten en genegeerd werden terwijl iedereen om ons heen geholpen werd zijn we weer vertrokken. Misschien een idee om hier de "Bondi Horeca Vakschool" te beginnen. Daarna weer bij het tentje van de eerste avond gaan eten en goed geholpen door een Nederlands meisje.

Vandaag (onze laatste dag) zijn we naar de bekende zwemclub Icebergs gegaan. Hier hebben ze een leuk zwembad aan de zee waar het water 12 graden zou zijn. Als het water warmer wordt gooien ze er ijsblokjes in. Nadat we eindelijk de moed hadden verzameld om er in te springen viel het wel mee, het water was vandaag een graad of 17 en vermoedelijk is het alleen op de wekelijkse wedstrijden op zondag 12 graden (gelukkig!).
Hier hebben we nog even heerlijk gezeten, gegeten en van de laatste zonnestralen genoten. Zoals al verteld net heerlijk gegeten in Bondi en morgen begint onze lange terugreis.

Het was een heerlijk en onvergetelijk avontuur! We zijn erg blij dat we dit hebben mogen meemaken en kijken met heel, heel veel plezier op alles terug.

Veel liefs,

Robbert & Myrna

PS: Bedankt voor alle leuke en lieve berichten de afgelopen weken. Erg leuk dat jullie ons allemaal zijn blijven volgen aan de andere kant van de wereld. We gaan het reizen missen, maar it's time to go en we vinden het erg leuk om iedereen weer te zien!!

• 08 Januari 2009 - 11:43

Robbert & Myrna:

Dit bericht hebben we net vanuit Hong Kong geplaatst...inmiddels zijn we 14 uur onderweg en over 5 uur gaat de volgende vlucht naar Amsterdam...Bijna thuis!

Nogmaals, het was een onvergetelijk avontuur, echt een hele bijzondere en mooie ervaring!

Allemaal tot snel!!!

Gr Petra

• 08 Januari 2009 - 15:05

Paps:

Hoi Lieverds,
    Dit wordt mijn laatste bericht op deze weblog.
    We hebben net geskyped en dat was heel leuk. Zeker nu ik weet dat we elkaar morgen weer 'live' zullen zien.
    Dan zullen jullie ongetwijfeld enthousiast al jullie belevenissen in geur en kleur vertellen. Ik kijk er naar uit.
    Voor nu, ben ik heel blij dat jullie het samen zo fantastisch hebben gehad.
    Dikke kus en tot morgen!

• 08 Januari 2009 - 18:32

Esther:

Jippie!!! Nu zien we elkaar snel weer. Doe voorzichtig. Bedankt voor al jullie leuke verhalen en mooie foto's, we hebben alles met veel plezier gevolgd. Tot morgen!
    Hele dikke kus.

• 09 Januari 2009 - 08:07

Peter W:

Nou jullie zullen ondertussen wel geland zijn. Leuk dat jullie er straks weer zijn!

Zal wel even aclamatiseren worden als ik zo de laatste foto's bekijk op het strand!