De camper - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu De camper - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu

De camper

Door: RM

Blijf op de hoogte en volg Robbert

09 November 2008 | Australië, Airlie Beach

Arlie Beach, 9 oktober 10.30 am

Hallo allemaal!

Het is even stil geweest van onze kant, maar niet omdat wij niets beleefd hebben! Er was gewoon even geen internet beschikbaar...sorry!

We rijden nu ongeveer een week rond met onze camper. Bij het ophalen schrokken we even, hij was een stuk groter dan verwacht, maar nu zijn we gewend aan de vrachtwagen en rijden we makkelijk overal heen en staan binnen 5 minuten geinstalleerd op de campings!

De eerste twee nachten hebben we op goedkope campings geslapen, wel op mooie locaties maar met slechte voorzieningen en veel beesten...nacht 1 in Mission Beach, echt aan het strand zodat we in slaap zijn gevallen op het geluid van de golven, erg gaaf! Nacht 2 aan de voet van een berg, aan een moerasachtig meer, vlakbij Townsville (home of the crocodiles!). Later bleek dat in dat meer vorig jaar een krokodil van 4m is gevangen en op de camping zelf stikte het van de 'wild wallabies' (kangaroos). We zijn daar de volgende ochtend zonder te douchen vertrokken, de douches zaten vol gifkikkers en rare salamanders, mieren en een 2m grote hagedis...

Dezelfde dag zijn we een lange tocht aangekomen in Airlie Beach, een echt backpackers oord vanwaar veel boten naar de Whitsundays varen (de eilanden). De tocht zelf was erg Amerikaans, waar je kilomters lang niets anders ziet dan een lege weg en veel akkers, grote trucks die je opduwen en af en toe een stripje gebouwen wat een dorp moet heten. Het echte Austalische platteland denken we, met ook nog kleine treintjes die suikerriet vervoeren.

Omdat we wel toe waren aan een lekkere douche hebben we in Airlie Beach een mooie camping gekozen, die wat meer op een Europese camping lijkt met een eigen plekje, bloemetjes en schone voorzieningen. Ook weer een erg mooie buitenkeuken met veel BBQ's, aan het zwembad. Op de camping stikt het van de aangenamere beesten, zoals papegaaien en andere tropische vogels (Myrna's paradijs) en 's avonds een paar kalkoenen en 'possums', een kruizing tussen een rat en een kat, zo lijkt het.

Gisteren zijn we op een 2-daagse zeiltocht geweest naar The Whitsunday Islands. Van buiten een prachtboot, echt een oude racer, van binnen gewoon oud en versleten. Het bed was een drama, samen met 2 duitsers in een cabine zonder privacy, en een bedje waar we niet in pasten (met 30 cm ruimte boven je hoofd!). Toch hebben we ons weer goed vermaakt, leuke mensen ontmoet en heerlijk gesnorkeld. We hebben zelfs een schildpad gezien en zijn een stukje met hem meegezwommen, echt heel bijzonder. Het snorkelen hier is alsof je in een aquarium vol tropische vissen zwemt! Wel moesten we oppassen voor de 'stingers', de kwallen...daarom kregen we wetsuits aan en dat ging prima. Jammer genoeg hebben we niet zo heel veel gezeild, maar veel voor anker gelegen...wel een mooi uitkijkpunt beklommen en uitgekeken over the Whitsundays. We zijn aardig gekleurd (lees: verbrand en zo rood als een kreeft) want er was gewoon geen schaduw op de boot. Zelf hebben we trouwens ook nog een stukje gezeild, erg gaaf! Gisteren met de hele club nog een biertje gedronken en de foto's besteld. Die worden naar huis opgestuurd. Nu zitten we in een cafe in Airlie Beach, eten zo even een broodje en dan rijden we verder naar het zuiden...we weten nog niet waarheen en dat is een heerlijk gevoel! Het weer is nog steeds prima, vandaag gelukkig wat bewolking maar wel een graad of 30.

Allemaal weer bedankt voor de reacties, echt leuk om te lezen! We plaatsen nu een paar foto's en hopen binnenkort alle foto's te kunnen plaatsen! Veel plezier alvast met deze paar foto's...

Liefs,

Robbert & Myrna

• 09 November 2008 - 08:34

Ton & Trudy:

Vanuit een warme keuken met zicht op een herfstachtige tuin zitten we jullie bericht te lezen en de foto's te bekijken. Het leest als een geweldige ervaring en ziet ook zo uit. Alsof jullie in een volliere met kangaroos leven en in een aquarium zwemmen. (Ton is wel een beetje jalours op Myrna met al die vogels om haar heen.) We kijken uit naar de andere foto's.
    We zijn heel blij dat jullie het zo naar de zin hebben en het geeft ons ook een trots gevoel jullie zo te zien.
    Dikke kus Paps en Mams.

• 09 November 2008 - 09:56

Peter En Romy:

Lieverds, heerlijk om weer een bericht van jullie te hebben ontvangen. Wat hebben jullie het geweldig samen. Wat een belevenissen allemaal. Prachtige natuur en die VOGELZ (Myrna vroeger met Jantien) zijn prachtig. En die stranden, dat zijn bounty stranden. Morgen gaan jullie weer verder op pad. We kijken uit naar jullie verhalen en prachtige foto's. Dikke knuffel van ons 2tjes.

• 09 November 2008 - 12:26

Anouk:

hey vakantiegangers,

dat klinkt echt allemaal super. hier is het zoals gewoonlijk regenachtig, koud en grauw! Vind het erg leuk om al jullie leuke verhalen te lezen had ook wel wat van mama gehoord nog! dit weekend heeft an hier gelogeerd erg gezellig ook! have fun nog en ik ben benieuwd naar het volgende avontuur wat jullie meemaken.

kuskus

• 09 November 2008 - 13:29

Terence En Esther:

Hallo liefies! Fijn om weer wat te lezen en te zien, erg mooie foto´s weer. Begrijpelijk dat jullie niet wilden douchen tussen die enge beesten.... Maar eh, kijken jullie wel uit voor haaien bij het snorkelen. Flinke camper inderdaad zeg, daar ligt Robbert vast niet met zijn voeten buitenboord.
    Het ziet er allemaal prachtig uit en weer lekker warm ook. Wij zitten met de kachel aan en dikke truien op de bank. Hier gaat alles ook lekker, mijn buik groeit goed en we zijn bezig met grote schoonmaak en opruiming.
    Heel veel plezier en doe voorzichtig. Dikke knuffel van ons!

• 10 November 2008 - 10:14

Petra:

Hoi Robbert en Myrna,

Leuk om weer wat nieuwe foto's te zien en verhalen te lezen. Volgens mij genieten jullie enorm, hebben jullie al veel gezien en wacht er nog veel leuks.

Groeten Petra

• 10 November 2008 - 10:57

Romy En Peter:

Hoi schatten, wat ontzettend leuk om jullie via skype te hebben gesproken en vooral gezien. De techniek staat voor niets. En weer mooie foto's! Voor mijn gevoel hebben jullie al heel veel gedaan. Ongelofelijk wat een ervaring. Lieverds welterusten voor straks en ik ga ff kijken waar dat eiland van Myrna ligt. Humpy Island. Big hug van ons 2tjes. Mam