Christmas in New Zealand
Door: Myrna
Blijf op de hoogte en volg Robbert
27 December 2008 | Nieuw Zeeland, Russell
Op kerstavond (het regende pijpestelen) besloten we uit eten te gaan in de lokale pub (The Bridge House). Hier speelde een band en dit was tegelijkertijd ook de enige plek waar wat te beleven viel, zo hadden de eigenaren van onze B&B in Warkworth verteld. Toevallig kwamen we daar Berris & Alan (de eigenaren) tegen. We hebben met zijn vieren lekker gegeten en het gehad over de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Nieuw Zeeland. Berris en Alan waren erg moe en gingen na het eten alvast naar huis, waarna wij nog even een biertje dronken om de lokale jeugd uit te zien gaan. Vervolgens rond 12 uur gaan slapen, want de volgende ochtend weer vroeg richting Russell.
Op kerstochtend had Berris een heerlijk en typisch New Zeeland's kerstontbijt voor ons gemaakt (Croissant met zalm en omelet). En we konden voor het eerst buiten ontbijten! Tijdens het ontbijt gaven we elkaar cadeautjes van onder de kerstboom. Een beter begin van 1e kerstdag kon bijna niet! Na afscheid te hebben genomen van Berris & Alan op weg gegaan naar Russell (zo'n 3 uur rijden). Op 1e kerstdag bezoeken New Zealanders familie, dus het was druk op de weg. We besloten niet de ferry naar Russel te nemen, maar een gravelroad door farmland en rainforest. Erg mooi, alleen we moesten wel oppassen voor koeien die af en toe op de weg stonden. In Russell zitten we nu in een romantisch Engels landhuis (1894), dat oorspronkelijk in Dargaville stond als huis voor de burgemeester (hier 185 km vandaan!). Jaren geleden is het in stukken gezaagd en per truck en ferry hier naartoe verplaatst. Onvoorstelbaar, maar het verhuizen van je huis is hier nog steeds gebruikelijk! Hier hadden we ons kersdiner. De eigenaresse had een typisch Engels kerstdiner gemaakt met Turkey, Ham en Sweet potatoes. Er waren nog twee andere stellen uit de US en Oostenrijk. Het was een gezellig en onvergetelijk kerstdiner.
Tweede kerstdag (wat hier Boxing Day heet) zijn we gaan zeilen in de Bay of Islands voor de kust van Russell. Eerst hadden we weer een uitgebreid Engels ontbijt met muffins, jams, vers fruit etc. Om 10 uur gingen we aan boord van de Phantom, een mooie oude racer. We waren met z'n tienen aan boord en 8 nationaliteiten (Nederland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, US, Singapore, India en Nieuw Zeeland). Het was een heerlijke dag op het water met mooi weer. Veel gezeild, gezwommen (koud!), gelezen en gezond. En de lunch was heerlijk met quiches, kazen, fruit, taarten en met name de verste mosselen die we ooit hebben gegeten. De kapitein had ze zelf van de rotsen geplukt, in de baai waar we voor anker lagen. Heerlijk!
Om 4 uur waren we weer terug in de haven van Russell waar we een Corona (of twee) dronken in het oudste café van Nieuw Zeeland (The Duke of Marlborough). Russell is een sfeervol havenplaatsje met mooie oude gebouwen (het was de eerste stad in NZ, ooit nog de hoofdstad) met veel toeristen. S'avonds hebben we onze kerstdagen perfect afgesloten met een heerlijk diner + champagne aan de pier en zagen we de zon ondergaan. Het was een onvergetelijke kerst!
Liefs Robbert B. & Myrna Brussel (vanuit Russell)
27 December 2008 - 09:10
Papa:
he hobbits, ik check ons net in op internet voor de vlucht naar salzburg en lees ook even jullie bericht. zoals jullie al schrijven een kerst om nooit te vergeten en eindelijk lekker weer met een mooie zeiltocht en culinaire hoogtepunten. Hobbit land is bijna exit en de zonovergoten stranden van australie wachten op jullie. veel plezier nog en een goed uiteinde daar in Sydney. gek idee overigens dat jullie eerder het nieuwe jaar in gaan. we bellen uiteraard als het zo ver is. Groet Papa -
27 December 2008 - 09:36
Mam:
hey darlings, zijn de koffers aan het pakken voor onze wintersportvakantie. Het is daar momenteel prachtig weer, maar wel erg koud. Hier vriest het ook,dat het kraakt.
Gisteravond met Oma en Erik hier gegeten. Wat ontzettend leuk, dat jullie op skype kwamen. Oma vond het fantastisch! En wat zien jullie er goed uit.
Jullie Kerstdagen zijn werkelijk onvergetelijk, wat romantisch! Super! En wat een aardige mensen hebben jullie allemaal ontmoet in New Zealand. Hartverwarmend om te zien, hoe ze jullie soms vertroetelen met lekkere ontbijtjes en culinaire diners. Maar dat komt ook door jullie uitstraling. De foto's zijn weer prachtig. Je beleefd jullie Kerstdagen toch een beetje mee.
Lieverds nog een gezellige dag morgen in Rusell. En een goede reis naar Auckland. Daarna gaan jullie in Sydney Oud en Nieuw vieren samen met jullie vrienden Frank en Wanda.
Voor jullie alle vier een mooie en romantische jaarwisseling gewenst. Doe hun de hartelijke groeten. Als we in Oberforsthof zijn, zullen we proosten op jullie en op een heel mooi en gelukkig 2009! Dikke kus, Luv you! Mam -
27 December 2008 - 14:05
Piet En Lies:
Wat zien jullie veel en wat genieten jullie. De Kerstdagen, zoals wij op het bericht van vandaag lazen, zijn heel bijzonder.
Wij wensen jullie in Sydney een heel fijne jaarwisseling met jullie kennissen. Wij wachten weer op de volgende berichten.
Heel veel plezier.
Tante Lies en Oom Piet.