Dol fijne laatste dagen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu Dol fijne laatste dagen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu

Dol fijne laatste dagen

Door: Robbert

Blijf op de hoogte en volg Robbert

29 December 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland

Vanuit onze veels te grote hotelkamer in Auckland schrijf ik ons laatste bericht vanuit Nieuw Zeeland. Vanochtend zijn we met de inmiddels vertrouwde regen vertrokken vanuit het gezellige Russell.
Na de onvergetelijke kerstdagen zijn we 27/12 wakker geworden in een totaal ander weer dan onze zonnige 2e kerstdag: regen. Het wisselvallige weer blijft bizar. Met onze loopneus zijn we op de ferry gestapt naar Paihia.
Dit dorp tegenover Russell is toeristischer en heeft een aantal leuke souvenirsshops. Hier hebben we ons prima vermaakt en het was geen probleem hier de laatste Nieuw Zeelandse dollars kwijt te raken...

's Middags klaarde het aardig op en hebben we in de tuin bij ons huisje nog wat in de zon gezeten. 's Avonds hebben we lekker gegeten in Russell en de volgende morgen zouden we eigenlijk op excursie gaan.
In een vlaag van verstandsverbijstering hadden we een 10-urige bustour geboekt om de vuurtoren op het noordelijkste punt van Nieuw Zeeland te bekijken. Gelukkig kwamen we op tijd tot bezinning, want het was ongetwijfeld een hele mooie vuurtoren, maar 10 uur in de bus...nee bedankt.
De bustour hebben we gelukkig kunnen afzeggen, zodat we deze bijzondere dag iets plezieriger konden doorbrengen: op onze eigen boot! Met enige moeite kon ik Myrna overtuigen dat het vandaag een prima dag was om een bootje te huren. Door de bewolking en de wind zou het niet zo druk zijn op het water en dolfijnen houden van golven, dus meer kans dat we die ook nog zouden zien!
Met enige nieuwsgierigheid heeft Myr ingestemd en na een korte briefing konden we een bootje uitzoeken (keuze zat met dit weer). De 90 pk leek ons prima en daar gingen we, als Captain Cook de Bay of Islands verkennen!

Een heerlijk gevoel, zo vanaf het water en eigenlijk viel het best mee. De golven waren goed voor wat extra vermaak en het is droog gebleven! Zelfs met de bewolking is de Bay of Islands een prachtig gebied. Ook zijn we er achter gekomen dat je hier zelfs zonder zon goed kunt verbranden, dankzij het gat in de ozonlaag! We zijn o.a. naar Roberton Island (vrij vertaald: Robbert's eiland) gegaan en rustig alle baaitjes afgegaan, prachtig! Eerlijk gezegd kreeg ik het aardig benauwd toen Myrna naar de
min of meer beloofde dolfijnen begon te vragen, maar wonder boven wonder zag ik in de verte een grote excursieboot versnellen en vervolgens stoppen, waarna er een tweede op af kwam varen. Dat moesten dolfijnen zijn! Vol vertrouwen ben ik er op af gevaren, en ja hoor: dolfijnen! Echt een unieke ervaring om met je eigen kleine bootje tussen de dolfijnen te varen, omringd met de grote excursieboten die volgeladen zijn met mensen.
Op een gegeven moment schoten ze letterlijk langs ons heen en onder ons door, en Myr was natuurlijk in de zevende hemel en trots op haar schipper ;) We hebben ongeveer een half uur tussen de dolfijnen gedobberd, waarna we enthousiast en voldaan zijn terug gevaren naar de haven. Alweer een heerlijke ervaring met de nodige spanning, waardoor je beseft dat je leeft!

We hebben de dag afgesloten met vers gegrilde vis (het kan dus wel!) en een glas champagne. Terugkijkend hebben we in Russell een heerlijke tijd gehad, net als in heel Nieuw Zeeland...een ongelofelijk mooi en plezierig land.
Hopelijk komen we nog een keer in de gelegenheid om terug te gaan, want hoeveel we ook gezien en gedaan hebben, er zijn nog talloze avonturen te beleven in dit unieke land! Maar eerst gaan wij verder naar Sydney. Heel anders, maar ook iets waar we erg veel zin in hebben!

Liefs,

Robbert & Myrna

• 29 December 2008 - 08:43

Ron:

Het blijft ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen. Wat hebben jullie veel gezien en meegemaakt. Veel plezier in Sidney en een hele fijne jaarwisseling daar.Geniet er nog even van!
    Ron, Fabiella Désirée en Dominique

• 29 December 2008 - 14:37

Jerry:

Vooral die malle foto boven het zwembad, erg mooi haha :)

• 30 December 2008 - 18:51

Willy, :

Wat een geweldige avonturen hebben jullie weer beleefd. En zeer fraaie foto's ter ondersteuning daarvan. Die mosselen tijdens jullie vaartochtje, nou dat lijkt mij ook wel wat !! Wat een joekels !!
    Nog even en dan is het 2009. Wel gek hoor dat jullie daar in het zonnetje zitten en wij hier in de vriezende kou. Wij hopen dat jullie een hele fijne, mooie jaarwisseling hebben en wensen jullie al het goede voor 2009! Nog heel veel plezier in Australie en we zullen de laatste berichten weer met genot lezen!
    Liefs van Hans, Simone, Ricardo en Willy.

• 31 December 2008 - 10:48

Lauren:

Lieve myrna& robert,

Ik wil jullie een heel gelukkig nieuw jaar wensen! Geniet nog even van jullie laatste weekjes & ik zie jullie op oma dr verjaardag!

Liefs & Dikke kus'xx

• 31 December 2008 - 17:24

Marijke:

Hoi lieve Myrna & Robbert,

Bij jullie is het inmiddels al 2009! Prettige jaarwisseling kunnen wij jullie niet meer wensen maar wel een heel gelukkig en gezond 2009!
    Heel veel liefs van Adriaan, Marijke, Anne-Claire, Lauren en Margot

Nog een dikke week en dan kunnen wij jullie weer op Nederlandse (koude) bodem verwelkomen (er wordt volop geschaatst in Nederland).

Geniet nog zoveel mogelijk van deze tijd!

Onvergetelijke maanden hebben jullie al meegemaakt, fantastische foto's en heerlijke verhalen!

Wie weet kunnen jullie nog schaatsen als je terug bent. Het is ongelooflijk mooi buiten, helaas vandaag veel mist dus de vuurpijlen kunnen we misschien minder zien!

Oma Anna komt vanavond bij ons het nieuwe jaar inluiden en Erik en Eleni komen ook nog bij ons langs. We gaan niet weg want Buddy gaat helemaal door het lint met die knallen buiten. Hebben nu een pilletje bij de dierenarts gehaald, hopen dat hij daar wat rustiger van wordt.

Dus wij hebben de jaarwisseling nog voor de boeg, vreemd toch dat het er bij jullie al op zit?

Nou ga Oma Anna proberen te bereiken want ze is natuurlijk weer te laat en het eten is al bijna klaar!

Nogmaals heel veel liefs van de Amelsbeekjes