Big city life
Door: Robbert
Blijf op de hoogte en volg Robbert
03 Januari 2009 | Australië, Sydney
Allemaal ontzettend bedankt voor de lieve reacties! Leuk ook om te zien dat onze blog inmiddels het buitenland heeft bereikt.
Onze "romantische avond" in de haven is iets anders verlopen dan verwacht...alle restaurants zaten vol (of deden alsof) en na een helse zoektocht zijn we kort na 22 uur geirriteerd en wel via een vegetarisch filmcafe in een smerige hamburgertent beland...jammer.
De volgende ochtend zijn we weer vrolijk opgestaan en moesten we er toch wel erg om lachen. Na een goed ontbijt zijn we nog een keer de bus "ingehopt" voor het laatste stuk van de route en daarna gaan winkelen in het gezellige "The Rocks" vol oude huisjes en leuke straatjes. Hier hebben we ook de Ken Done gallery bezocht en wat souvenirs gekocht. Daarna Frank & Wanda weer opgezocht in de Ugg store...en de dames hebben van schapewol gebreide laarzen gekocht. Later zijn we bij ons hotel om de hoek gaan eten in een heerlijke tapas-tent met lekkere salsa muziek. We hebben zelfs nog (heel) even gedanst...of althans een poging gedaan. Gelukkig hebben we daar geen foto's van!
Na het heerlijke eten zijn we Kings Cross ingegaan, de wallen van Sydney. De buurt valt reuze mee, het is een mix van mooie clubs met foute striptenten. Eigenlijk wilden we even in The Pianoroom kijken (de club waar Paris Hilton was met NYE) maar toen we aanstalten maakten om richting de ingang te lopen snauwde een eigenaardige vent ons toe: "Too casual!" We zijn lekker een andere mooie tent binnengegaan. Hier hebben we besloten dat dit toch wel een perfect moment was voor de champagne. Het was heerlijk (bedankt pa) en echt een fantastische avond. Zo mooi, dat we ook maar een 2e fles hebben besteld...
De volgende ochtend was iets minder mooi...na een te korte nacht eerst maar rustig aan gedaan en lekker ontbeten. Later Frank & Wanda ontmoet bij de ferry (die hebben we ook wel eens frisser gezien) en we zijn met de ferry van Circular Quay naar Manly beach gegaan (een van de vele stranden in de buurt). Jammer genoeg was het bewolkt, maar dat was ook wel prettig voor de ogen. Manly is een erg gezellig plaatsje! We zijn wel nog steeds erg duf...de hamburgers inclusief "herstelbiertje" hebben ook niet veel geholpen. Zometeen maar even kort bijslapen en dan de laatste avond in het centrum lekker rustig aan. Morgen vertrekken we naar Bondi beach, onze laatste stop, en gaan we van dit "big city life" over in een relaxed beach life...
Inmiddels kunnen we al zeggen: Tot snel!
Liefs, Robbert & Myrna
Inmiddels kunnen we al zeggen: Tot snel!
Liefs, Robbert & Myrna
03 Januari 2009 - 10:19
Romy:
goedemorgen schatten,
wat een gezellige foto's weer. jullie stralen, zoals altijd.
we zijn nog 2 dagen en 2 nachten in Oostenrijk en dan zit onze wintersport vakantie er al weer op.
De tijd gaat zo snel. Dat gevoel van te veel, kennen we hier ook hoor in Alpendorf, je vader is vanochtend voor de verandering ook niet goed opgedroogd!
Ramon heeft 2 dagen griep gehad en gaat vandaag weer snowboarden en Anouk is ook grieperig, maar gaat toch straks met Ramon een afdaling maken op de mooie maar ook ijzige pistes hier.
We hebben weer mooi weer alleen nieuwjaarsdag was het mistig en hebben we ook niet geskied. Vandaag schijnt de zon weer volop met hier en daar een wolkje met een temperatuur van -13gr.
genieten jullie nog maar ff van jullie laatste dagen Australie en laat rust nog maar ff lekker uit aan de stranden van Bondi Beach. Om de vakantie daar samen goed af te sluiten nemen jullie maar een mooie fles Australische wijn bij lunch of diner. Mama betaalt. Lieverds over een week kunnen we jullie weer in onze armen sluiten, we hebben jullie wel gemist hoor ook hier in de bergen. En waar we zo ontzettend van genoten hebben is al die mooie verhalen en foto's. Heerlijk om te zien dat jullie zo happy zijn.
Waarschijnlijk zullen jullie nog wel een verhaaltje schrijven vanuit Bondi Beach! now we looking forward. A very big hug. Mam en natuurlijk ook jullie Daddy. -
03 Januari 2009 - 10:40
Romy:
Net nog ff goed de foto's bekeken, maar wat een mooie UGGS hebben jullie aan. Die kan je over een week goed in Nederland gebruiken, want het vriest dat het kraakt. -
03 Januari 2009 - 11:16
Ewout & Annet:
Bij deze nog even de beste wensen voor 2009! We hebben jullie verhalen de afgelopen 2 dagen met plezier doorgelezen, echt gaaf wat jullie allemaal gezien en gedaan hebben!! Ook zijn we erg jaloers op de mooie vuurwerkshow die jullie van de Harbour Bridge hadden, hier in Kaapstad was het oudjaarsavond een dooie boel qua vuurwerk.
Als jullie trouwens nog kans zien om de Centerpoint Tower in de binnenstad van Sydney in te gaan, moet je dat zeker doen! Is net als die skytower waar jullie in Auckland in zijn geweest; erg gaaf met mooie uitzichten over heel Sydney en de haven. Ook gaaf is het als je de Harbour Bridge nog kunt beklimmen, iets waar ik zelf in '99 helaas niet aan toe gekomen ben maar wel zou doen als ik een 2e kans krijg!
Wij zouden vandaag eigenlijk naar het noorden gaan rijden hier om daar eens wat te sightsee-en maar doordat we nog half in jullie verhalen zaten komen we daar niet meer aan toe vandaag.. morgen weer een dag ;-)
Groetjes en geniet nog van Bondi! Wij gaan hier ook nog even van het zonnetje genieten.
Ewout & Annet vanuit Kaapstad. -
03 Januari 2009 - 11:18
Peter W:
Beste wensen voor 2009!!
Gave verhalen weer en mooie foto´s. Echt leuk om jullie zo samen met Frank en Wanda te zien!
Veel plezier nog daar! -
03 Januari 2009 - 18:51
Terence En Esther:
Hoi liefies,
WOW!!! We hebben net weer even bijgelezen, zijn vannacht thuis gekomen. Kippenvel en traantjes, dus live waarschijnlijk onvergetelijk. Die jaarwisseling was spectaculair en
we hebben elkaar gesproken, maar nogmaals de beste wensen voor 2009. Het is in ieder geval perfect begonnen.
Super ook om jullie samen met Frank en Wanda te zien, het ziet er gezellig uit.
We missen jullie nu toch wel enorm hoor... Gelukkig nog maar een weekje en dan kunnen we elkaar weer knuffelen, haha.
Geniet van jullie relax week, wij tellen de dagen af tot we jullie weer zien.
Hele dikke kus van ons. -
04 Januari 2009 - 12:52
Piet En Lies:
Wij hebben weer jullie leuke en spannende berichten gelezen.
Wat hebben jullie de afgelopen maanden veel gezien in die andere wereld. Wij hebben genoten van de vele foto's en ook het prachtige vuurwerk in Sydney.
Jullie zijn een geweldig en knap stel. Wij wensen jullie veel geluk, gezondheid, liefde en vreugde voor 2009.
Een hele goede thuisreis en tot ziens in Holland.
Lots of love.
Tante Lies en Oom Piet. -
06 Januari 2009 - 21:24
Mam:
Lieve schatten,
Jullie liggen inmiddels te slapen, maar ik wil nog ff van jullie weblog gebruik maken om jullie verslag uit te brengen van het e.e.a.
Gisterenavond zijn we zonder vertraging van Salzburg naar Rotterdam gevlogen. We waren rond 20.00 uur thuis. Snel koffers uitgepakt. Want Peter had mijn, grootste koffer, nodig! Vandaag is hij samen met 3 BCC-ers, waaronder je oom Ron, naar NYC gevlogen. Daar blijven ze 1 nacht, om vervolgens de volgende dag naar Las Vegas te vliegen, voor de grootste electronica beurs ter wereld. Zaterdag 10 januari vliegen ze via Houston weer terug om vervolgens 's ochtends op SPL te landen. 's avonds hebben we dan het feest van Oma ANNA haar 75e verjaardag!
Anouk is inmiddels al 5 dagen ziek en gaat morgen naar de dokter, want ze blijft maar hoesten! De laatste dagen van de vakantie hebben we niet meer geskied, omdat iedereen grieperig en niet lekker was. Anouk en Ramon zijn momenteel niet in A'dam, vanwege Anouk.
Vandaag heb ik al weer gewerkt. Het was wel weer een hele overgang van de Oostenrijkse bergen naar de winkel op het Amstelplein.
Nog 3 nachtjes slapen en dan kunnen we jullie weer in onze armen sluiten. Ik wens jullie een hele goede thuisreis en een goede vlucht. En ik hoop, dat jullie onderweg kunnen slapen. Heel veel liefs en een hele dikke knuffel van mij. Mam -
07 Januari 2009 - 19:18
Jerry:
Jullie komen bijna thuis :) :) :)