Tongariro Alpine Crossing - Reisverslag uit Ohakune, Nieuw Zeeland van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu Tongariro Alpine Crossing - Reisverslag uit Ohakune, Nieuw Zeeland van Robbert Myrna - WaarBenJij.nu

Tongariro Alpine Crossing

Door: Myrna

Blijf op de hoogte en volg Robbert

16 December 2008 | Nieuw Zeeland, Ohakune

Vanuit Wellington zijn we (12-12) met regen (uiteraard...) vertrokken richting Ohakune. Een skidorp aan de voet van Mt. Ruapehu. Mt. Ruapehu is 1 van de 3 actieve vulkanen in het Tongariro National Park en met 2797 m. ook gelijk de hoogste berg van het Noordereiland. In de winter is Ohakune een geliefd wintersportgebied en in de zomer komen er honderden wandelaars de vulkanen beklimmen.
Wij verbleven in The River Lodge met aan de ene kant een prachtig uitzicht op de Mangawhero River (vol forel) en aan de andere kant uitkijkend op Mt. Ruapehu. We verbleven dus midden in een vulkanisch gebied, wat toch apart is. In 1995 was de laatste grote uitbarsting...
In de River Lodge voelden we ons meteen thuis. Niet alleen hadden we een prachtig chalet met houtkachel, maar ook de eigenaren Denton & Gayle waren erg aardig en gastvrij. Zij vertelden ons meteen dat dé trekpleister in de zomer de Tongariro Alpine Crossing is. Een wandeling van een kleine 20 km langs en over vulkanen en kraters. En alhoewel 20 km door de bergen toch wel veel is besloten we al gauw dat het de spierpijn waard zou zijn. Die dag hebben we een 'warming-up' wandeling gedaan van 2 uur langs de Tawahi Falls. Was weer een erg mooie wandeling die uitkwam bij het Chateu van Whakapapa, waar we een potje snooker hebben gespeeld.
Met deze voorbereiding hoopten we klaar te zijn voor onze 4e en langste wandeling (zowel van Nieuw Zeeland als in ons leven).

De volgende ochtend vroeg was het zover. Na een heerlijk ontbijt kregen we van Gayle ons lunchpakketje mee en werden we om 7.15 uur opgehaald door een huisvriend (die denkt dat hij James Bond is) om na een uur rijden te worden gedropt bij het beginpunt van de Tongariro Crossing. In totaal hebben we er (slechts) 7 uur over gedaan, maar zoveel verschillende landschappen gezien, dat het wel leek alsof we minstens 7 dagen hadden gewandeld. Het is onvoorstelbaar wat we allemaal hebben gezien, maar om toch een indruk te geven hieronder een paar hoogtepunten:
1. We hebben Mt. Doom uit Lord of The Rings beklommen (heet in het echt Mt. Ngauruhoe);
2. We hebben een eindeloze trap beklommen die zelfs voor ons (geoefende Amsterdamse traplopers) na 45 minuten toch bijna teveel werd (The Devils Staircase);
3. Dat je door de trap uitkomt op de "Red Crater" (met 1900 m het hoogste punt) maakt een hoop goed, het was hier erg koud maar de grond was warm (bizar);
4. Vanaf Red Crater zijn we over een steil pad van zwarte as en gravel letterlijk naar beneden gegleden om net op tijd af te remmen voor "The Emerald Lakes" (prachtig blauw water);
5. In een soort woestijn hebben we over sneeuw gelopen richting het volgende mooie meer (The Blue Lake), gevuld met regenwater;
6. Via een mooi maanlandschap met weer af en toe sneeuw zijn we afgedaald tot aan een mooi stuk regenwoud (hier stonk het naar sulva van de vulkaan);
7. In het regenwoud zijn we langs een wildstromende rivier met waterval naar het eindpunt gewandeld om na een kleine 7 uur weer opgehaald te worden;
8. Eenmaal aangekomen bij de lodge zijn we met een heerlijk biertje gaan bijkomen in de jacuzzi, om daarna te genieten van een door de gastvrouw gemaakt diner, verrukkelijk.

Daarna hebben we bij de open haard nog een spelletje geschaakt en zijn we moe maar zeer voldaan gaan slapen.

Liefs Myr (en Robbert natuurlijk!)

• 16 December 2008 - 06:57

Frank En Wanda :

ff weer snel spieken op jullie site. Wat gaaf dat jullie die wandeling hebben gedaan. We hoorden al dat het een adembenemende wandeling is.
    tot snel kusje ons

• 16 December 2008 - 14:47

Esther En Mams:

Ziet er weer prachtig uit en jullie zien er nog gezonder uit dan op de vorige foto's. Wel behelpen zo te zien, haha. Hier gaat alles zijn gangetje en wordt het steeds kouder, brrrr. Geniet ervan en tot snel. Dikke knuffel, Esther en mams.

• 16 December 2008 - 20:55

Peter:

he globetrotters, jullie zijn echte hobbits nu je ook mount Doom hebt beklommen. je weet dat Frodo hier de ring in de berg heeft gegooid waarmee het verhaal alsnog met een happy end eindigde. wat een geweldige film en wat een geweldige trip maken jullie. geniet ze en be carefull out there, groeten, peter en romy over 10 dagen lopen wij ook in de sneeuw van alpendorf er is al aardig wat gevallen (1 mtr)

• 16 December 2008 - 22:14

Romy:

Wat een bijzondere wandeling hebben jullie gemaakt zeg naar die vulkaan. Een wandeling van 7 uur, door verschillende landschappen. Alles is even mooi om te zien. Ik vind jullie heel erg stoer hoor. En jullie zien er echt fantastisch goed uit ondanks al die regen. Op het moment, dat ik dit stukje aan jullie type, zijn jullie inmiddels al weer aan jullie volgende avontuur begonnen en wel het planten van bomen in een natural parc, waar de Maori's hebben gewoond of misschien nog wel wonen. Bomen, die meer dan 1000 jaar oud gaan worden. Prachtig! Geniet van deze ontzettend mooie vakantie. Ik ken werkelijk niemand, uigezonderd jullie dan, die zo'n reis hebben gemaakt. Geniet er nog van en take care. Mis jullie wel hoor. Ik ga nu op mijn wolk liggen. Nog heel veel plezier samen. En hopelijk wordt het weer beter. Kus, Mam

• 16 December 2008 - 22:39

Paps:

Hai lieverds,
    Ik zie dat jullie de 'backpack' toch gebruiken. Waarschijnlijk zit julie lunch erin?
    Dat grote gebouw met billiard etc. is dat een museum of waren jullie op visite bij een plaatselijke hotemetoot? Of hebben jullie geen Kredietcirsis?
    Al met valt dat backpacken me in ieder geval niet tegen zo te zien aan jullie foto's en verhalen. Ik geniet mee, maar vooral van jullie. Dus doorgaan zo.
    Dikke kus en geniet!

• 16 December 2008 - 22:52

Anne-Claire:

Wat een geweldige verhalen allemaal! ik moest weer ff bijlezen hoor! haha.. Jullie zien er ook goed uit alle2! lekker kleurtje! Nou lieverds geniet er nog maar lekker van en ik blijf jullie spannende verhalen volgen!
    Liefs An

• 17 December 2008 - 12:36

Jerry:

Wow, wat een top stories! We zijn net terug gekomen uit New York (& was super) en ik dacht even jullie verhalen lezen, klinkt echt lekker! Kortom; top stories & foto's zien er heel goed uit, veel fun!!!

• 18 December 2008 - 14:51

Carin En Michiel:

Ha Robbert en Myrna
    Klinkt geweldig! We kwamen niet verder dan een wandeling van 2 uur, en hebben wel e.e.a. gemist zo te lezen.
    Wij zitten nu op onze laatste dag in Langkawi en vliegen morgen naar huis. Carin heeft ook genoten van jullie boeken, en hopenlijk nu weer anderen. Nog een hele goede tijd verder
    nb Romy, dank voor je leuke berichtjes op onze weblog

Wil Brussel:

Lieve Myrna en Robbert,
    Weer jullie reisverslagen
    gelezen.Cliche,maar echt geweldig. Vonden jullie
    het nou niet eng om zomaar met z`n tweetjes die lange tocht te doen , door het vulkaan gebied,door het regenwoud.Het was natuurlijk schitterend,maar toch.
    Jullie zijn alweer een heel eind richting Australië en dat betekent
    bijna het einde van het jaar. Ik wil jullie een
    gezellige jaarwisseling toewensen en heel veel
    geluk en liefde voor het nieuwe jaar. Geniet nog maar lekker van de laatste week .
    Wens jullie een heel goede thuisreis.
    Veel liefs en dikke knuffel van,Oma Br.