Van heimwee geen last...
Door: RM
Blijf op de hoogte en volg Robbert
24 December 2008 | Nieuw Zeeland, Warkworth
In Auckland hebben we in de wijk Mission Bay geluncht (aan de rand van het centrum vlakbij het strand) en daarna zijn we per ongeluk midden in het centrum uitgekomen. Toen we recht voor de bekende Skytower (328m hoog) stonden besloten we de auto te parkeren en er gelijk maar even in te gaan! Wat een mooi uitzicht over alle stukjes land en het het water dat samen Auckland vormt. We konden tot 220 m hoogte komen en dat is erg hoog zo midden in een stad! Ook hadden we mooi zicht over de Harbour Bridge, waar we nog overheen moesten rijden.
Eenmaal in Warkworth aangekomen hebben we eerst boodschappen gedaan (weer inclusief speculaas). Het kopen van een biertje en een flesje wijn ging erg moeilijk. Het jongetje van 12 achter de kassa vroeg ons om ID, maar dat lag in de auto.
Gelukkig vond de vrouw achter ons in de rij het nog belachelijker dan wij zelf. Zij heeft het toen gekocht en buiten op de parkeerplaats aan ons doorverkocht...erg spannend zo! Jammer genoeg was de wijn weer niet te drinken...De volgende dag was regen voorspeld, maar het weer was prachtig. We zijn naar een van de vele strandjes in de buurt gereden en hebben daar lekker in de zon gelegen. Totdat het uit het niets toch weer begon te spetteren...om vervolgens niet meer op te houden.
De volgende dag regende het nog steeds en zijn we vermaak gaan zoeken in Auckland. In de regen toch ook maar een saaie grauwe stad eigenlijk. Wel hebben we een paar souvenirs en kerstkado's kunnen kopen. Op de terugweg hebben we in de regen in de file gestaan.
Vandaag (24/12) regende het nog steeds en hebben we eigenlijk niet veel gedaan. Even in Warkworth zelf geweest en voor vanavond (kerstavond) een tafeltje gereserveerd in de lokale pub. Verder blijven we ons verbazen dat de mensen hier volhouden dat het zomer is. Iedereen loopt op slippers (of blote voeten), korte broeken en hempjes, terwijl het toch echt 12 graden is en regent. Wat moet het een heerlijk gevoel zijn als je zelfs dit weer als zomer ervaart, jammer dat wij het niet kunnen... Later in de middag klaarde het spontaan weer even op en zijn we een stukje gaan fietsen, erg grappig! Wat een heuvels...zwaar! En je moet een helmpje op. Inmiddels regent het weer en gaan we ons opfrissen voor onze kerstavond.
Al met al (speculaas, file, regen en fietsen) hebben we van heimwee geen last! Natuurlijk, met de kerstdagen voor de deur missen we iedereen wel een stukje meer...het is bijzonder om zo ver van huis met z'n tweetjes kerst te gaan vieren. In ieder geval wensen we jullie allemaal alvast een hele fijne kerst!
Liefs, Robbert & Myrna
PS: In de tuin zitten minimaal 2 Kingfisher's (IJsvogels), erg leuk!!
24 December 2008 - 11:28
Mams En Esther:
Hallo liefies,
Allereerst een hele fijne kerst!!! Bij jullie is het nu al bijna kerstochtend, dus ho ho ho en merry merry christmas!
Wij hebben niet echt een kerstgevoel, zijn de koffers aan het pakken. Vanavond gewoon even gezellig samen zitten, morgen naar de Blommetjes en dan naar de zon (hopelijk).
Hier verwachten ze winter en de schaatsen kunnen uit het vet. Hoop voor jullie dat het daar ook nog wat zomerser wordt en anders vieren jullie echt kerst bij de open haard, ook leuk.
Misschien kunnen we op vakantie nog even bellen of mailen. Heel veel plezier in ieder geval en geef elkaar een dikke kerstknuffel.
Veel liefs,
Mams, Esther en natuurlijk ook van paps en Ter en Ed. -
24 December 2008 - 13:35
Anne-Claire:
Merry Christmas and a Happy new Year!! Geniet ervan met z'n tweetjes, en jullie oud en nieuw natuurlijk in sidney toch?.. Liefs An & the family -
24 December 2008 - 16:01
Paps En Mo:
Wij zijn zoals gebruikelijk (ik voel me scrooge) de laatste loodjes op kerstavond aan het wegwerken.
We dromen nu even weg bij jullie foto's en alweer een geweldig verhaal. Geniet er nog even van, geweldige Kerst alvast een fantastische jaarwissing in Sidney (neem een flesje champagne op mijn rekening en breng een toast uit op allen en alles wat jullie lief is. Groeten, paps en Mo. -
24 December 2008 - 16:51
Fabiella En Company:
Lieve Myrna en Robbert,
Wij willen jullie hele fijne kerstdagen wensen en natuurlijk een gelukkig en gezond 2009.
Wij hebben steeds met veel belangstelling jullie geweldige avonturen gelezen en jullie pachtige foto's bekeken.De reis zit er alweer bijna op, dus geniet er nog maar even van. Liefs Ron, fabiella, Desiree en Dominique -
24 December 2008 - 18:05
Ton En Trudy:
We maken even van deze side gebruik om iedereen een gezellige Kerst te wensen en natuurlijk een fantastisch 2009 in gezondheid en voorspoed. -
25 December 2008 - 12:22
Ramon & Anouk:
Merry X-mas to everyone and specially to Myrna and Robbert!
We hebben gisteren bij de kerstboom onze cadeautjes uitgepakt en daarna zijn we met een groep vrienden in de stad gaan eten. Erg leuk allemaal! De kerstman had ook wat cadeaus voor jullie meegenomen maar ik heb gezegd dat hij 9 januari nog maar een keer terug moet komen ;)
Bij jullie is het inmiddels al 2e kerstdag terwijl wij nog het diner van de 1e moeten nuttigen bij de 'amelsbeekjes' :)
Geniet van deze dagen en vooral van elkaar!
Dikke kus
Ramon & Anouk -
25 December 2008 - 12:57
Papa:
handig zo'n site waar je iedereen in een keer merry Xmas kan wensen. Dat doe ik natuurlijk aan iedereen maar speciaal aan jullie. Op deze onvergetelijke reis aan de andere kant van de planeet zijn jullie weliswaar verweg maar het voelt door jullie prachtige verhalen en foto's toch heel dicht bij. Geniet nog maar even want voor dat je het weet ben je weer terug in dit koude kikkerland, met zijn polders en maaivelden waar je niet boven uit mag steken en met zijn calvinistische inborst met als belangrijkste motto doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Dus wij hebben ook even behoefte te ontsnappen aan dit kerslijf en grijze landje. We gaan even weg naar de besneeuwde toppen van Alpendorf. Liefs. Papa -
25 December 2008 - 14:00
Mommy:
Net weer jullie stukje gelezen m.b.t. heimwee geen last. Even uit mijn hart ik zit nu toch wel enigszins met betraande oogjes jullie verhaal te lezen en alle lieve reacties. Wij hebben allemaal wel heimwee naar jullie hoor. Jullie zijn zulke lieverds. Ben zo blij voor jullie, dat jullie zo happy zijn. Daar worden wij ook allemaal heel gelukkig van!
Jullie gaan morgen een zeiltocht maken heb ik begrepen. Hopelijk wordt het warmer dan 12 graden. Zijn het soms ijsberen, die daar op het Noordereiland wonen. Op slippers lopen met 12 graden! Wij gaan overmorgen zoals jullie weten naar ons Alpendorf, waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben en ik Trudy en Esther voor het eerst aansprak, nou ik heb er nooit een minuut spijt van gehad! Jullie zijn het ideale stel. Straks gaan we gezellig bij Marijke en Adriaan Kerstmis vieren. Ze staan volgens mij al dagen in de keuken, dus we laten ons ff lekker verwennen, door mijn lieve zus en lieve zwager. Dag lieverds, have a nice time. Big hug! Mommy
Lieve Ton, Trudy, Esther, Terence en Edje,een hele fijne week in de zon. Een goede jaarwisseling gewenst en geniet van elkaar. Dikke kus Romy