Sydney is the place to be...NYE 2009!
Door: Robbert
Blijf op de hoogte en volg Robbert
01 Januari 2009 | Australië, Sydney
Het is inmiddels de "day after the night before" en het was fantastisch! Maar eerst nog terug naar Auckland. Geheel in stijl hebben we Nieuw Zeeland 30/12 verlaten: met de hotelauto (verlengde Lexus LS600h) zijn we naar het vliegveld gebracht. Dit ritje was een stuk comfortabeler dan de vlucht naar Sydney!
Eenmaal in Sydney aangekomen zijn we met de metro en taxi naar het hotel gegaan. We zitten in een rustig creatief wijkje, met veel leuke kleine koffiebarretjes en een goede kapper (al zeggen we het zelf;)). Onze hotelkamer is ook erg creatief, met bijvoorbeeld in de badkamer de verlichting op kniehoogte...
We hebben snel de tassen uitgepakt en zijn de stad in gegaan, echt een cultuurschok...dit is wel even wat anders dan Nieuw Zeeland! Ook is het lekker warm (+/- 30 graden). Sydney is echt een hele gave stad. Aan het eind van de middag hebben we met Frank en Wanda afgesproken voor hun hotel. Normaal zo'n 20 minuten wandelen, maar we hebben er ruim een uur over gedaan, omdat we het verkeerde adres hadden. Ook stopte onze telefoon er precies op dat moment mee en konden we elkaar niet meer bereiken. Uiteindelijk hebben we het gevonden en gelukkig zaten ze er nog! Echt heel leuk om elkaar aan de andere kant van de wereld te zien.
We zijn wat gaan drinken bij de haven en later wat gaan eten naast het Operahouse. Erg gezellig en leuk om hun verhalen te horen en onze ervaringen te vertellen, jammer dat de avond zo snel voorbij vloog.
Oudjaarsdag zijn we met zijn vieren naar Chinatown gegaan en hebben we "dim-sum" gegeten (eindelijk!). Erg lekker, maar sommige hapjes zijn moeilijk naar binnen te krijgen met stokjes...
Om een uur of 19.00 zijn we samen met nog een paar bekenden naar de New Year's party gegaan in Luna Park. Luna Park is een pretpark vlakbij de Harbour Bridge, tegenover het Operahouse. Echt een superplek en de chaos viel aan deze kant van de brug reuze mee.
Binnen is het net alsof je in een Amerikaanse Highschoolfilm bent beland. In het park kon je in de attracties, buiten feesten of in een van de twee zalen binnen. Om 21.00 uur was het eerste, kleine vuurwerk (mooi moment om de camera te testen!) en om 24.00 uur was het zover: 2009! Op de steiger bij het park hadden we perfect zicht op zowel de Harbour Bridge als het Operahouse.
WAT EEN VUURWERK! WOW! Echt niet te beschrijven, daarom hebben we 2 filmpjes op de site gezet. Als wij er zelf naar kijken krijgen we iedere keer weer kippenvel. Het is zo bijzonder om dit mee te maken! Ook bizar om als een van de eerste landen ter wereld 2009 in te gaan. Na het fantastische en vooral overweldigende vuurwerk zijn we de feestzaal in gegaan.
Helaas was er op het hele feest geen champagne te krijgen, maar wel meer dan genoeg bier...we hebben niets tekort gehad, zullen we maar zeggen. Binnen hebben we lekker doorgefeest op muziek van allerlei Australische DJ's en met plezier alle Australische dansmoves bekeken.
Na een fantastisch begin van 2009 zijn we richting huis gegaan. Het laatste stuk van het hotel van Frank en Wanda hebben we gelopen. Erg gaaf om zo door Sydney te lopen, overal mensen en feest, fantastisch! Uiteindelijk zijn we om 5 uur gaan slapen om met een enorme kater (die de moeite waard was) rond 10.30 uur weer wakker geworden. Bizar om dan te bedenken dat het feest in Oostenrijk pas net is begonnen en dat het op Tenerife nog moet beginnen! Met ongeloof hebben we eerst de foto's en filmpjes teruggekeken en gelijk zaten we weer in die gelukzalige roes van de avond daarvoor...dit was echt een ongelofelijk gave oud en nieuw! De mooiste tot nog toe.
Verder hebben we deze "day after the night before" onze zonnebril maar opgehouden (ook binnen) en rustig aan gedaan. We zijn in de sightseeing bus gestapt en we zijn nog een keer met daglicht naar het Operahouse gegaan. Inmiddels trekt de kater aardig weg en we gaan zo waarschijnlijk richting de haven om lekker te gaan eten. Misschien een mooi moment om alsnog even de champagne te drinken...
We hopen dat jullie ook allemaal een mooie New Year's Eve hebben beleefd en wensen iedereen heel veel geluk en liefde voor 2009!
Veel liefs,
Robbert & Myrna
Veel liefs,
Robbert & Myrna
01 Januari 2009 - 09:52
Ton En Trudy:
Hoi Lieverds,
Allereerst natuurlijk ook langs deze weg nogmaals een fantastisch 2009!! Jullie zijn het in ieder geval spectaculair begonnen. Heel bijzonder! Wij hadden hier op BVN 's middags al de eerste beelden uit Sydney en hadden toen een kippenvelgevoel: "daar zijn onze kids bij".
En jullie foto's en filmpjes zeggen weer genoeg. Fantastisch om zo het jaar af te sluiten en 2009 te beginnen.
Het was hier op tenerife 'wat' rustiger. Een Braziliaanse carnavalsband zorgde voor genoeg spectacel en muziek.
We zien jullie nu snel weer, dus geniet er nog met volle teugen van.
Dikke kus, paps en mams. -
01 Januari 2009 - 09:53
Ton En Trudy:
Toevoeging: uiteraard voor iedereen een fantastisch, gelukkig en gezond 2009! -
01 Januari 2009 - 10:16
Anouk:
hello darling,
wat een gaaf verhaal weer en wat een vuurwerk zeg, ongelooflijk gaaf. ik dacht dat oostenrijk mooi vuurwerk had maar dit overtreft werkelijk alles. wij hebben gisterenavond oud en nieuw met gerard, eva, christian en yvonne geviert was erg gezellig. daarna ben ik met ramon en tom naar zinkrugel gegaan om daar de avond verder door te brengen. ben nu alweer 2 uur wakker en heb verassend genoeg nergens last van :D, heerlijk!
lieverd have fun nog daar en we zien elkaar bijna weer maar geniet eerst nog maar even van dat mooi sydney.
xxx -
01 Januari 2009 - 11:10
Romy En Peter:
lieverds,
a very happy new year ! 2009 voor jullie is het echt heel bijzonder begonnen daar in Sydney met jullie vrienden!
Toen we het filmpje bekeken met het gigantische vuurwerk, konden we echt begrijpen wat jullie daar hebben beleefd! Wat een happening, wat een emoties.
Bij ons is het inmiddels de morning after. We hebben net ontbeten en hoeven gelukkig ook niet onze zonnebrillen op ! Valt gelukkig reuze mee! Gisteravond heel gezellige avond gehad met eva, gerhard, christian en yvon.
we hebben 4 dagen stralend weer gehad maar helaas is het nu mistig en zwaar bewolkt, of zou dat toch met de drank te maken te hebben?
De Spakenburgers waren er ook weer met zijn allen.
Lieve schatten, geniet nog van jullie laatste weekje vakantie.
en kom maar lekker gekleurd terug. By the way die kapper is echt goed! Jullie zien er fantastisch uit.
A big hug en de hartelijke groeten aan Frank en Wanda en hun natuurlijk ook the best wishes for 2009 en nog goede reis gewenst uit een heel winters Alpendorf. The place to be! XX Pap en Mam
01 Januari 2009 - 11:16
Romy En Peter:
Voor iedereen, die met Robbert en Myrna mee reist op hun weblog een
GEWELDIG 2009 gewenst! Veel liefde, gezondheid en succes! Groeten uit ons wintersportdorp
Alpendorf! -
01 Januari 2009 - 11:44
Barend En Marie:
Wat een prachtige belevenis.Leuk om voor iedereen te lezen en te zien.En mooi voor jullie om op terug te kijken.Een gelukkig en gezond 2009 voor jullie en de Familie van Irma.goetjes dikke knuf Barend en Marie -
01 Januari 2009 - 13:44
De Vanderveentjes:
Lieve Myrna en Robbert
Wat een geweldig feest is het daar tijdens de jaarwisseling. We hebben van jullie foto's en video's genoten. Daar konden onze gillende keukenmeiden niet tegenop. Wij wensen jullie heel veel gezondheid, liefde en geluk toe vanuit het koude maar bruisende stadje Hoorn. Geniet nog maar van de laatste week, een lik en een poot van onze leasehond Tijger en gauw tot ziens. -
01 Januari 2009 - 21:33
Oma Brusssel:
Lieve Myrna en Robbert,
Ik \zie tot mijn schrik dat mijn nieuwjaarswens
niet is opgenomen.Dus moet ik het nog maar een keer doen.Ik wens jullie voor 2009 heel veel liefde en geluk. 2008 is voor jullie op een ongelovelijk manier geëindigd. Wat een groots vuurwerk.Ik denk dat jullie met een heel dankbaar gevoel 2009 zijn in gegaan. Wens jullie heel veel liefde en geluk toe en neem al die mooie herinneringen
aan deze reis in jullie harten mee.
Veel leifs en een goede thuisreis en tot ziens
in Uithoorn.
Dikke kus, Oma
02 Januari 2009 - 14:56
Fré:
Vanuit "Zinnkrügl" Alpendorf een heel gelukkig, gezond en succesvol 2009 toegewenst.
Viel Spaß noch in Down Under.
Groetjes Fré & Sandra, Gerti & Sepp -
05 Januari 2009 - 13:45
Petra:
Lieve Robbert en Myrna,
Allereerst een heel gelukkig en gezond 2009!
Lees regelmatig jullie verhalen, erg leuk om het een beetje te kunnen volgen.
Geniet nog even daar in Australië.
Liefs Petra