Lady Musgrave Island
Door: RM
Blijf op de hoogte en volg Robbert
15 November 2008 | Australië, Sydney
11 november zijn we aangekomen in The Town of 1770, waar Captain James Cook in 1770 is aangekomen om zijn watervoorraad bij te vullen en zo het gebied ontdekt heeft. Het plaatsje maakt nog steeds gebruik van dezelfde bron die Cook toen vond voor de publieke voorzieningen langs het strand.
Een leuk "pittoresk" dorpje aan het strand! Hier hebben we eerst gewandeld door 'Joseph Banks National Park' met een mooi uitzicht over de branding. Daarna hebben we weer een mooie camping gevonden aan de zee, dichtbij de haven vanwaar de boten naar het eiland Lady Musgrave vertrekken. Wij hebben een excursie naar het eiland geboekt om te snorkelen en het eiland (dat het meest zuidelijke eilandje van het Great Barrier Reef is) te zien. In de avond hebben we bij een leuk pizzeria'tje gegeten, zonder wijn of bier, want het was een "bring your own" waar je je eigen drank mee moet nemen. Dat wisten we niet, maar voortaan nemen we als we in Australie uit eten gaan voor de zekerheid altijd wat mee!
De volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan om de boot te halen. Terwijl iedereen in verband met de storm binnen ging zitten zijn wij toch maar op het bovendek gaan zitten, lekker in de buitenlucht en in de zon. We werden gewaarschuwd dat we nat konden worden, maar ach, we hadden onze zwemkleding aan dus wat kon ons gebeuren?
Dat hebben we geweten...met golven van 3m hoog was het afzien, iedereen die binnen zat ging minimaal 2x over zijn nek, dus daar hoefden we ook al niet te zitten, en nadat het zelfs een bemanningslid teveel werd is ook Myrna maar "even over de reling gaan hangen". Robbert heeft nog wel gelachten met de kapitein, die samen met hem een van de weinige was die nog fris was.
Eenmaal aangekomen was alles snel vergeten, wat een prachtig eilandje in een mooie lichtblauwe lagune. Vanaf een ponton konden we allerlei dingen doen. Eerst zijn we over het eiland gaan wandelen, waar 40.000 vogels nesten en de schildpadden 's avonds hun eieren leggen, echt prachtig! De bomen hier groeien door nadat ze zijn omgevallen, waardoor je allerlei gekke vormen ziet. Daarna zijn we met een soort semi-onderzeeer langs het rif gevaren, erg mooi, vooral de grotere vissen gezien en weer een schildpad! Daarna hebben we geluncht op het ponton en zijn we gaan snorkelen. Echt erg mooi weer, een nog groter acquarium dan de vorige keer, als dat al kan...jammer genoeg geen schildpad meer gezien, maar later wel een dolfijn (vanaf de boot). Het water hier was erg ondiep en helder, dus ideaal voor snorkelen. Op sommige plekken kwam het koraal bij laag tij boven het water uit, mooi om te zien!
Op de terugweg was weer de hele boot ziek, volgende keer geen lunch voor Myrna (weggegooid geld).
15 December 2008 - 16:10
Romy:
Vandaag is het maandag 15 december en ik ben jullie reisverslagen allemaal ff aan het lezen. Wat een wereldreis is het wat jullie maken. En het viel me op, dat jullie geen enkele reactie hadden op het leuke verhaal over Lady Musgrave Island. Dus bij deze alsnog. Wat een prachtige foto's! Dat snorkelen is heel leuk, dat heb ik ook een keer gedaan en dat was bij de Cayman Islands 9 jaar geleden. De tijd gaat zo snel. Er waren toen ook hele grote roggen, die je echt letterlijk aan kon raken! Nou lieverds, nog heel veel plezier! We missen jullie wel hoor. Big hug Mam